Teatrets historie er lang og mangfoldig. Meget kan fortælles og meget er gået til i glemsel. I 2022 markeredes dansk teaters 300-års jubilæum over hele landet på forskellig måde. Foreningen Dansk Teater 300 År v/ Linnea Voss, Alette Scavenius m.fl.

Smykkekunst og teaterkunst er to sider af samme sag – og det ser man hos Felix Bresler Jewelry i Store Kongensgade 96 midt i København. Felix Bresler Jewelry ligger kun en lang regibemærkning fra Det Kongelige Teater, hvor den store stjerne midt i 1800-tallet var Johanne Luise

Bag scenen er podcasts, der sætter dig på sporet af mennesker og historier fra det danske teaters store verden, som ofte ikke finder vej til scenerne og medierne – eller som med tidens gang ville forsvinde og blive glemt. Bag scenen er historier fortalt af mennesker, kendte som ukendte, der har el

Teatermuseet i Hofteatret midt på Slotsholmen er centralt placeret i Københavns Kulturkvarter, som ligger i hjertet af København – inden for en radius af  blot 10 minutters gang kan du opleve hele Danmarks fortid, nutid og fremtid, et mindre hav af kulturinstitutioner, historiske bygninger, atmosfærefyldte pladser,

Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, er guide på en anderledes og uhøjtidlig kultur-slentretur, Det skjulte Slotsholmen, som starter ude på Slotsholmen, ved havnefronten foran Den Sorte Diamant, og slutter på ridebanen foran Hofteatret.

Tree Dance er et videoprojekt produceret af fotokunstneren Tine Bek i dialog med Hofteatret, der pt. er lukket pga. den største, men nænsomme restaurering i teatrets mere end 250 årige levetid. Tree Dance kunne ses hver aften kl.

Nu kan du selv gå på opdagelse i Teatergrevens dagbøger. Teatermuseet i Hofteatret har opbygget en helt ny platform, hvor du selv kan læse uddrag af dagbøgerne fra ende til anden eller søge i dem.

Teatermuseet i Hofteatret har iværksat en stor konservering og restaurering af den betydeligste del af museets samling af portrætter (malerier) forestillende forskellige berømte danske scenekunstnere. Konserveringen skal foregå på et konserveringsværksted i København.

Gå på digital opdagelse i Hofteatrets ældste historie fra åbningen i 1767 og helt frem 1922, hvor Teatermuseet flyttede ind og Teatermuseet i Hofteatret var etableret. Museet har opbygget en fri og gratis tilgængelig online-platform, som løbende opdateres.

Velkommen til Teatermuseet i Hofteatrets digitale forum for teater- og kulturfaglige e-publikationer af forskellig slags, ofte efter anledning: Klassiske artikler, små forskningsafhandlinger, kapitler fra nye bøger, formidlingspublikationer, katalogtekster, debatterende og journalistiske tekster o.a.

Teatermuseet flyttede ind i Hofteatret i 1922 og har siden da uafbrudt produceret større og mindre, både mere faste og skiftende udstillinger. Det er en snart 100 år lang historie, som ikke bare handler om, hvilke udstillinger, museet har haft og hvornår.

"Fin blanding af indsigt, erkendelser, anekdoter og finurligheder, dejlige og meget varierede illustrationer", udtalte en læser om Hofteatret i tiden 1767-2017, skrevet af Teatermuseet i Hofteatrets direktør Peter Christensen Teilmann.

Teatermuseet i Hofteatret publicerer efter anledning podcasts, lydcollager, audioer, videoer og animationsfilm af forskellig slags. Nogle handler om Teatermuseet i Hofteatret, andre er eller har indgået som indslag i udstillinger, andre igen er produceret til den vide virtuelle verden.

Når restaureringen og istandsættelsen af Hofteatret er færdig og vi åbner igen (nærmere om genåbningen følger) vil publikumsfaciliteter, teknik mm. være bedre end nogensinde før i husets mere end 250 års levetid.

Teatermuseet i Hofteatret har i de seneste år gennemgået en markant udvikling, der kulminerer med det omfattende projekt Hofteatret – restaurering og formidling.

Stig Bigaard, Det danske Advokatsamfund, advokat (formand), 
Kasper Holten, direktør for Det Kongelige Teater (næstformand)
Lena Hilbertdotter Andersson, Sammenslutningen af danske Scenografer, scenograf