På teatret er det ikke noget nyt, at man spiller på (tværs af) og med kønnet. Sådan har det egentlig været siden Holberg revolutionerede teatret for 300 år siden. KØN PÅ SCENEN – Teater til tiden  er en udstilling på KØN – Gender Museum Denmark og viser i en række nedslag, hvorda

BRAVO! Krøyer, karneval & kunstner-portrætter er en ny særudstilling på første sal i Skagen Museum, baseret på Teatermuseet i Hofteatrets samling af Krøyers fine skuespillerportrætter fra 1885. Krøyers portrætter er kongeniale med teaterkunstens her-og-nu.

Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, er guide på en anderledes og uhøjtidlig kultur-slentretur, Det skjulte Slotsholmen, som starter ude på Slotsholmen, ved havnefronten foran Den Sorte Diamant, og slutter på ridebanen foran Hofteatret.

Teatermuseet i Hofteatret har iværksat en stor konservering og restaurering af den betydeligste del af museets samling af portrætter (malerier) forestillende forskellige berømte danske scenekunstnere. Konserveringen skal foregå på et konserveringsværksted i København.

Velkommen til Teatermuseet i Hofteatrets digitale forum for teater- og kulturfaglige e-publikationer af forskellig slags, ofte efter anledning: Klassiske artikler, små forskningsafhandlinger, kapitler fra nye bøger, formidlingspublikationer, katalogtekster, debatterende og journalistiske tekster

Teatermuseet flyttede ind i Hofteatret i 1922 og har siden da uafbrudt produceret større og mindre, både mere faste og skiftende udstillinger. Det er en snart 100 år lang historie, som ikke bare handler om, hvilke udstillinger, museet har haft og hvornår.

Teatermuseet i Hofteatret publicerer efter anledning podcasts, lydcollager, audioer, videoer og animationsfilm af forskellig slags. Nogle handler om Teatermuseet i Hofteatret, andre er eller har indgået som indslag i udstillinger, andre igen er produceret til den vide virtuelle verden.

I 2022 markeres 300-året for starten på det offentlige danske teater, skrevet og spillet på dansk. I den anledning lancerer vi et foredrag ved direktøren, Peter Christensen Teilmann med titlen: Holberg og dansk teater til tiden gennem 300 år – i ord, lyd og billeder.

Når restaureringen og istandsættelsen af Hofteatret er færdig og vi åbner igen ultimo 2022 vil publikumsfaciliteter, teknik mm. være bedre end nogensinde før i husets mere end 250 års levetid.