Teatermuseet i Hofteatret indtager Øksnehallen på Vesterbro lørdag-søndag 9-10. marts, når Historiske Dage 2024 løber af stablen – med stand, scenesamtaler, boglancering mm. Du finder vores stand ikke langt fra cafétorvet.

Bag scenen er en podcast-serie med personlige historier, fortalt af mennesker, der lever og arbejder

Udstillingen Rønne Theater 1823-2023 kan ses i Rønne Theaters gårdhave og er produceret i samarbejde mellem Bornholms Teater og Teatermuseet i Hofteatret som en gave til Rønne Theater i anledning af teatrets 200 års jubilæum.

Teatrets historie er lang og mangfoldig. Meget kan fortælles og meget er gået til i glemsel. I 2022 markeredes dansk teaters 300-års jubilæum over hele landet på forskellig måde. Foreningen Dansk Teater 300 År v/ Linnea Voss, Alette Scavenius m.fl.

Hofteatret er fra 1767 og for tiden lukket pga. restaurering og istandsættelse – men de mange historier fra mere end et kvart årtusinde lever jo videre.

Teatermuseet i Hofteatret midt på Slotsholmen er centralt placeret i Københavns Kulturkvarter, som ligger i hjertet af København – inden for en radius af  blot 10 minutters gang kan du opleve hele Danmarks fortid, nutid og fremtid, et mindre hav af kulturinstitutioner, historiske bygninger, atmosfærefyldte pladser,

Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, er guide på en anderledes og uhøjtidlig kultur-slentretur, Det skjulte Slotsholmen, som starter ude på Slotsholmen, ved havnefronten foran Den Sorte Diamant, og slutter på ridebanen foran Hofteatret.

Nu kan du selv gå på opdagelse i balletdanseren Christian Christensens spændende erindringer fra perioden 1868-1920. Museet har opbygget en helt ny digital platform ballettendanser.dk, hvor du selv kan læse erindringerne, eller søge under perioder, emneord eller i indholdsresumeerne. 

Nu kan du selv gå på opdagelse i Teatergrevens dagbøger. Teatermuseet i Hofteatret har opbygget en helt ny platform, hvor du selv kan læse uddrag af dagbøgerne fra ende til anden eller søge i dem.

Teatermuseet i Hofteatret har iværksat en stor konservering og restaurering af den betydeligste del af museets samling af portrætter (malerier) forestillende forskellige berømte danske scenekunstnere. Konserveringen skal foregå på et konserveringsværksted i København.

Gå på digital opdagelse i Hofteatrets ældste historie fra åbningen i 1767 og helt frem til 1922, hvor Teatermuseet flyttede ind og Teatermuseet i Hofteatret var etableret. Museet har opbygget en fri og gratis tilgængelig online-platform, som løbende opdateres.

Teatermuseet flyttede ind i Hofteatret i 1922 og har siden da uafbrudt produceret større og mindre, både mere faste og skiftende udstillinger. Det er en snart 100 år lang historie, som ikke bare handler om, hvilke udstillinger, museet har haft og hvornår.

Teatermuseet i Hofteatret publicerer efter anledning podcasts, lydcollager, audioer, videoer og animationsfilm af forskellig slags. Nogle handler om Teatermuseet i Hofteatret, andre er eller har indgået som indslag i udstillinger, andre igen er produceret til den vide virtuelle verden.

Når restaureringen og istandsættelsen af Hofteatret er færdig og vi åbner igen (nærmere om genåbningen følger) vil publikumsfaciliteter, teknik mm. være bedre end nogensinde før i husets mere end 250 års levetid.

Teatermuseet i Hofteatret har i de seneste år gennemgået en markant udvikling, der kulminerer med det omfattende projekt Hofteatret – restaurering og formidling.

Stig Bigaard, Det danske Advokatsamfund, advokat (formand), 
Kasper Holten, direktør for Det Kongelige Teater (næstformand)
Lena Hilbertdotter Andersson, Sammenslutningen af danske Scenografer, scenograf