Efter mange ugers kæmpeindsats fra mange, ikke mindst Teatermuseet i Hofteatrets eget personale, slukkede vi for strømmen, slog alarmerne til og låste dørene for sidste gang sent fredag eftermiddag 5. marts 2021.

En forestilling uden tilstedeværende tilskuere er noget af en udfordring. Men hvad med tilstedeværende tilskuere uden en forestilling? Det fik vi nogle fantastiske svar på lørdag 20. marts 2021 i et ellers tomt og tømt Hofteater.

Der bliver højt til loftet i det 'nye' Hofteater, når vi åbner igen ultimo 2022 – ja, men det har der egentlig altid været. Faktisk siden huset blev bygget som en del af det første Christiansborg Slotsanlæg i 1730-40'erne.

Når Hofteatret åbner dørene igen ultimo 2022 vil man bl.a. kunne opleve 8 helt enestående, stedspecifikke og såkaldt binaurale lydfortællinger om personer og hændelser fra Hofteatrets lange og brogede historie.

Hofteatret er lukket, men et og andet sker der ind imellem, udover alt det som håndværkere, el-ingeniører, konservatorer o.a. arbejder med dagligt.

Nyt og gammelt mødes på ny. De der hidtil har været på Hofteatret, har benyttet den imponerende trappe ved Christiansborg ridebane nr. 18. Trapperummet er ikke en del af det oprindelige bygningsinteriør og Hofteater. Trappen blev bygget ind i en sektion af De kgl.