Tree Dance live på buegangen

Tree Dance live

Loftet over Hofteatret

Se og hør en virtuel udgave af Teatermuseet i Hofteatrets bidrag til Copenhagen Light festival 2024. Videoværket er produceret af kunstfotograf og videokunstner Tine Bek og lydsiden er en collage produceret af komponist og lydkunstner Hans Sydow. Gennem hele februar kunne det hele ses og høres på Christiansborg Ridebane – nu kan det ses og høres her.

Tine Beks videoværk består af meditative scener optaget på loftet over Hofteatret og i Troldeskoven i Tisvilde Hegn. Begge steder har tiden nærmest stået stille siden 1730'erne, da det første Christiansborg Slotskompleks blev bygget til den enevældige konge, Christian 6. Selve slottet brændte ned til grunden i 1794, og fløjene omkring ridebanen var det eneste, der undslap branden og er derfor det, der står tilbage i dag. De store og massive trækonstruktioner og bjælker af Pommersk fyr på loftet over Hofteatret har således overlevet siden 1700-tallet.

Hans Sydows lydcollage er komponeret til Tine Beks videoværk og bringer samtidigt små lysglimt af teatrets og  Hofteatrets historie, helt tilbage de første efter åbningen i 1767, hvor Struensee var til hofbal. Vinden blæser i træerne i Tisvilde Hegn og de tykke bjælker på loftet over Hofteatret knirker og fremkalder lydglimt fra teaterhistorien – måske Jeppe i Baronens seng for 300 år siden eller Liva Weel på Scalateatret for 100 år siden.