Historiske Dage 2023

Teatermuseet i Hofteatret indtager Øksnehallen på Vesterbro lørdag-søndag 18-19.marts, når Historiske Dage 2023 løber af stablen – med stand, scenesamtaler, børneaktiviteter mm. Du finder vores stand ikke langt fra cafétorvet, ved siden af bl.a. Gyldendal, Udenrigspolitisk Selskab, Aarhus Teater og Middelaldercentret.

På vores stand finder du Emilie og Kirstine, vore to faste værter, der vil stå klar til at tale med jer og fortælle om den store restaurering af Hofteatret og museets aktiviteter udenfor Hofteatret i lukkeperioden. Emilie og Kirstine kan også præsentere jer for vores nye podcast-serie Bag scenen, der får premiere i forbindelse på Historiske Dage > se og hør mere her

Bag scenen introduceres også som en soundwalk, en lille lydvandring, udenfor på pladsen foran Øksnehallen. Podcasten Bag scenen og soundwalken er produceret af komponisten og lydmageren Hans Sydow, som du kan møde på vores stand lørdag kl. 13-15. Kommer du kl. 13.30 og går med ud på pladsen, så giver Hans en tur rundt om Øksnehallen og fortæller om soundwalken og viser hvordan den fungerer.

Lørdag kl. 14-15 i Historiske Dages stand for børn kan alle barnlige sjæle underholde sig med tre skæve og sjove animationsfilm om Holberg, Johanne Luise Heiberg og Struensee, for hvem det gik så galt i 1771 i Hofteatret. Filmene er tegnet, fortalt og produceret af forfatter og tegner Boris Boll-Johansen, som også har klargjort tegninger, som børn og barnlige sjæle kan muntre sig med at farvelægge mens de ser film. Se mere her

Peter Christensen Teilmann og Simon Ankjærgaard på scenen

På Historiske Dages scener taler Simon Ankjærgaard med Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, om Hofteatret midt i magtens centrum – fra enevælde til demokrati (Rød scene søndag kl. 13.30) og Aktivisme på de skrå brædder gennem 300 år (Rød scene lørdag kl. 16.40). 

Desuden deltager vi i en samtale om Teatret som levende kulturarv (Blå scene lørdag kl. 15.40) og er sammen med Historiske Dage vært for en sceneoptræden om Da italienerne væltede Hofteatret med operahistorikeren Henrik Engelbrecht, sopranen Camilla Illeborg og pianisten Leif Greibe (DR-scenen søndag kl. 14.30) – Henrik Engelbrechts bog Ramaskrig – da italienerne væltede Hofteatret kan hentes gratis her som pdf.

Kom og besøg os!