Fredag 5. marts 2021 slukkede vi for strømmen, slog alarmerne til og låste dørene for sidste gang. Tilbage lå Hofteatret helt og aldeles tømt for alt indhold, genstande og inventarer for første gang i 100 år, siden Teatermuseet flyttede ind i 1922.

I hele februar måned 2023 kunne man se loftet over Hofteatret uden på Hofteatret, som et led i Copenhagen Light Festival 2023.

Nok er Hofteatret lukket pga. restaurering og istandsættelse, men der sker hele tiden noget derinde, som ikke er set før og fyldt med opdagelser og overraskelser. Så tag og tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i det spændende projektarbejde i Hofteatret – foruden i Teatermuseets aktiviteter uden for Hofteatret.

En forestilling uden tilstedeværende tilskuere er noget af en udfordring. Men hvad med tilstedeværende tilskuere uden en forestilling? Det fik vi nogle fantastiske svar på lørdag 20. marts 2021 i et ellers tomt og tømt Hofteater.

Der bliver højt til loftet i det 'nye' Hofteater, når vi åbner igen (nærmere om genåbningen følger i god tid forud) – ja, men det har der egentlig altid været. Faktisk siden huset blev bygget som en del af det første Christiansborg Slotsanlæg i 1730-40'erne.

Når Hofteatret åbner dørene ige (nærmere om genåbningen følger i god tid forud) vil man bl.a. kunne opleve 8 helt enestående, stedspecifikke og såkaldt binaurale lydfortællinger om personer og hændelser fra Hofteatrets lange og brogede historie.

Nyt og gammelt mødes på ny. De der hidtil har været på Hofteatret, har benyttet den imponerende trappe ved Christiansborg ridebane nr. 18. Trapperummet er ikke en del af det oprindelige bygningsinteriør og Hofteater. Trappen blev bygget ind i en sektion af De kgl. Stalde og der blev tilføjet små kontorrum over den.

Hofteatrets store trapperum fra midten af 1850'erne er under ombygning for at gøre plads til et helt nyt og tidssvarende ankomstområde, der samtidigt åbenbarer interiørernes endnu ældre, snart 300-årige historie, fra dengang rummet var en del ad De kongelige stalde.

Den internationalt anerkendte videokunstner Julie Born Schwartzs stemningsfulde film om Hofteatret og Teatermuseet i Hofteatret er nu tilgængelig online. Filmens varighed er 30 minutter, men kan sagtens ses i uddrag eller små bider.