Slotsholmen rundtur
Kulturel slentretur

Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, er guide på en anderledes og uhøjtidlig kultur-slentretur, Det skjulte Slotsholmen, som starter ude på Slotsholmen, ved havnefronten foran Den Sorte Diamant, og slutter på ridebanen foran Hofteatret. Slotsholmen er øen midt i København, hvis institutioner er en vigtig del af kunstens, kulturens, videnskabens, krigens, politikkens, ja: magtens centrum. De tunge mure og pladser midt i København gemmer på mange spændende historier, også om de kvinder, der har sat deres ofte oversete og af og til kontroversielle præg på Slotsholmen. 

Vi mødes ved Den Sorte Diamant og turen slutter på ridebanen ved det pt. lukkede Hofteater, hvor det vrimler med historier i vægge og nicher. Vi lover en underholdende tur med overraskelser. Det skjulte Slotsholmen er for grupper efter nærmere aftale – se mere om priser mm. her nedenfor.

"Passioneret guide med humor, supergod oplevelse og ikke mindst en meget behagelig måde historien blev formidlet til publikum" (Grøndalsapoteket, Vanløse). "En rigtig interessant og velstruktureret tur på Slotsholmen med levende fortællinger og tankevækkende pointer" (Børneklinikken, Fagligt center, København). "Den guidede kultur-rundtur på Slotsholmen var vel tilrettelagt med mange interessante historiske aspekter" (Kunstforeningen SAS Arts Denmark). "Vi vil gerne takke for den fine rundvisning. På en meget spændende og levende måde blev vi ført gennem Slotsholmen og hørte om Hofteatrets enestående historie” (Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkiv) » Se mere om Teilmann her 

Siden starten i 2012 har turen haft deltagelse af vidt forskellige grupper fra vidt forskellige hjørner af samfundet – se et udvalg nederst. Vi starter på havnefronten ved Den Sorte Diamant (hovedindgangen til Det kgl. Bibliotek), og slentrer videre ind omkring kulturens og magtens korridorer forbi Tøjhusmuseet, Dansk Jødisk Museum, Det Kongelige Bibliotek, Rigsarkivet, Christiansborg Slotsplads og ind på Christiansborg Ridebane, der omkranses af Folketinget. Turen på Slotsholmen varer 60-75 minutter alt efter vejr og vind. Turen slutter på ridebanen foran det pt lukkede Hofteater, hvor maskerade og magtspil engang var to sider af samme højdramatiske sag.

Kontakt
Teatermuseet i Hofteatret: info@teatermuseet.dk eller tlf. 61482578 (bemærk: kun tirsdag, onsdag og torsdag kl. 9-14) eller Teilmann direkte på teilmann@teatermuseet.dk

Priser
Grupper op til 20 personer hverdage kl. 9-17: 2.000 kr – efter kl. 17 tillæg 800 kr
Grupper op til 30 personer hverdage kl. 9-17: 2.500 kr – efter kl. 17 tillæg 1.000 kr
Grupper op til 40 personer hverdage kl. 9-17: 3.000 kr – efter kl. 17 tillæg 1.200 kr - ved flere end 40 deltagere betales 50 kr pr. deltager derudover.

Udvalgte grupper, der har taget kultur-rundturen
Jernbane Allé Apotek & Grøndalsapoteket i Vanløse
Børneklinikken, Københavns Kommune
Amager Seniorhøjskole
Miljøministeriet
Seniorforeningen ved Københavns Brandvæsen
Kammeradvokaten, København
Kursister på kurset "Mærk livet", Borups Højskole
Patent Bureauet Larsen og Birkholm A/S
Patent og Varemærkestyrelsen, Taastrup
Foreningen Walk and Talk, Vanløse
Kommisjonen for Gjenopptakelse av straffesaker, Oslo, Norge
Vesthimmerlands Gymnasium
Mark Information, Lyngby
Deloitte
LB Forsikring A/S
Forlag for Social & Sundhedssektor
Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkiv
FOF Gentofte
Studerende ved tilvalgsfaget Kulturformidling, Københavns Universitet
Ministeriernes Kunstforening
OK-Klubben Bagsværd og Høje Gladsaxe
Ankestyrelsen
FOF Nord
AOF Ballerup
Sweco (Seniorklub)
AOF Vestegnen
SL Storkøbenhavn (Seniorklub)
Solvang Bibliotek
– foruden større private grupper

Det Skjulte Slotsholmen
Københavns Kulturkvarter logo

Det skjulte Slotsholmen

Document

Teilmann-præsentation

Document