Lydvandring introbillede
Hofteatret – lydvandring

Hofteatret er fra 1767 og for tiden lukket pga. restaurering og istandsættelse – men de mange historier fra mere end et kvart årtusinde lever jo videre. Og nogle af dem kan du høre ude på ridebanen ved at tage en lille lydvandring op og ned langs Hofteatret, fra Marmorbroen i den ene ende til Slotspladsen i den anden ende. Lydvandringen kan også foretages siddende godt tilrette i sofaen og høres her.

Soundwalken, den lille lydvandring, er produceret af Teatermuseet i Hofteatret i samarbejde med komponist Hans Sydow.

På Christiansborg Ridebane kan du opleve lydvandringen i LYDLANDKORT appen, som kan downloades gratis fra App store og Googlepay. Via gps registrerer telefonen hvor du er og sætter automatisk gang i afspilningen af lyd, musik og fortælling, mens du går.

1. Download LYDLANDKORT gratis fra AppStore (Iphone) eller  Googleplay (Android).

2. Åbn appen og giv den tilladelse til at anvende mobildata og placering.

3. LYDLANDKORT viser dig hvilke soundwalks der er, der hvor du er.

4. Tryk på kortet og vælg en soundwalk.

5. Tryk play og gå på lydvandring.

6. Den blå prik fortæller, hvor du er. Følg de røde cirkler. 
Når du træder ind i en af dem, går afspilningen i gang.

google-kort

Du kan også læse og se mere om det store og omfattende restaurerings- og istandsættelsesprojekt, der pt holder Hofteatret lukket i denne artikel publiceret i Magasinet Museum: "Teatermuseet i Hofteatret – og den stedbundne sammenhæng mellem materiel og immateriel kulturarv". 

Åben pdf af Magasinet Museum: "Teatermuseet i Hofteatret – og den stedbundne sammenhæng mellem materiel og immateriel kulturarv" her til højre. 

Mange tror, vi kan komme fremad ved at fjerne sporene af det gamle, men jeg tror det er lige omvendt. Vi skal udvikle for at bevare, og vi skal bevare for at udvikle.  
Arkitekt MAA Erik Brandt Dam

Document